Espais

AMFITEATREBIBLIOTECA LABORATORI AULA D'INFORMÀTICALES AULESL'ENTRADAEL PATI DE L'ESCOLAL'HORTEL BOSQUET

Please specify a Flickr ID for this gallery

L’amfiteatre és un espai d’usos diversos. L’utilitzem de teatre per a fer representacions i festivals escolars. Normalment s’omple de les famílies que ens venen a veure.

També el fem servir per altres esdeveniments en els que es fa necessària la reunió de tots els alumnes de l’escola: xarrades, lliurament de premis de Sant Jordi, desfilades de disfresses …

Altra funció de l’amfiteatre és com sala per a practicar Psicomotricitat els alumnes d’Educació Infantil. L’espai està dotat amb espatlleres i altres elements per poder realitzar aquesta activitat.

Please specify a Flickr ID for this gallery

La nostra biblioteca és un espai de treball molt agradable. Hi ha zones diferenciades segons les edats dels alumnes a qui van dirigits els llibres, videos o DVD’s.

És un espai multimèdia, comptem amb un canó i una pantalla de projecció.

La biblioteca té un espai annexe on està ubicada una mini-aula d’ordinadors integrats a la xarxa de l’escola.

Ara a continuació us presentem la mascota de la nostra biblioteca:

regina-escola-la-guardiaHola a tothom! Sóc la REGINA, sabeu qui sóc?

Entre tots vareu escollir el meu nom, que m’agrada molt! Ja em vaig presentar a la revista de l’escola “EL VENTALL”, però per si hi ha algú que no ho sap us explicaré la meva petita història.Vinc d’una terra molt llunyana, on la fruita que més ens agrada és la taronja. Vaig arribar a l’escola La Guàrdia gràcies a la meva cosina Agripina, filla adoptiva d’una mestra, l’Anna. Quan vaig veure la vostra biblioteca vaig pensar que m’agradaria molt poder viure en un lloc envoltada de llibres, amb mil i una històries per descobrir.Així doncs, a partir d’aquell moment em podeu trobar qualsevol dia de la setmana a la biblioteca, on us ajudaré a buscar el llibre que més us agradi.

Please specify a Flickr ID for this gallery

El laboratori és una aula de recent creació, on tots els alumnes de l’escola experimenten, estudien i treballen l’àrea de Coneixement del medi natural i desenvolupen les seves capacitats investigadores.

L’espai està dotat amb el material de laboratori i d’instrumental amb suport TIC per ajudar a l’experimentació i la recollida de dades (Projecte Aula de Ciències).

Please specify a Flickr ID for this gallery

L’aula d’informatica compta amb una dotació de 19 ordinadors d’última generació i una PDI (Pissarra digital interactiva).

A llarg de la setmana tots els alumnes del centre des de P3 fins a 6è realitzen dues sessions de treball a l’aula. Les tasques que es realitzen són: activitats de reforç i estudi de temes ja tractats en l’aula ordinària, d’alfabetització tecnològica (introducció a programes de dibuix, de tractament de textos, de presentacions, el bon ús d’internet, …) i de recerca i investigació.

Please specify a Flickr ID for this gallery

A l’escola hi ha 9 aules ordinàries, una per nivell des de P3 fins a 6è. Tres són d’Educació Infantil, dos estan situades a la planta baixa (P3 i P4, són les úniques aules que compten amb lavabos a dins) i la tercera en la planta d’entrada. Les sis aules restants són d’Educació Primària. Les sis estan ubicades a la primera planta de l’edifici: primer, segon i tercer en un passadís i quart, cinquè i sisè a l’altra.

En la primera planta també podem trobar l’aula música, en la qual també es duen a terme algunes activitats de llengua anglesa.

Totes les aules tenen unes característiques similars, són espaioses (60 m2) i amb molta llum. En breu totes les aules comptaran amb una PDI (Pissarra Digital Interactiva), en l’actualitat quatre aules ja disposen d’una PDI i dos aules més tenen pantalles amb projector.

Please specify a Flickr ID for this gallery

L’entrada de l’escola és un espai màgic i polivalent, està situat a la planta d’entrada. Periòdicament es canvia la decoració en funció de l’estació de l’any o del tema interdisciplinar que es treballa. Tant aviat podem estar summergits en mig de la mar, com dins una biblioteca plena de contes, en la plaça major d’un ciutat o en un hort on estan plantats: tomàquets, pastanagues, mongetes i altra tipus d’hortalisses.
En la decoració de l’entrada participen tots els cursos. Ara hem pogut comptar amb la col·laboració d’un grup de mares que han fet realitat el nostre hort de paper.

A l’entrada també es fan activitats diverses. Per Nadal, rebem al Rei de l’Orient i els nens i les nenes d’E. Infantil i C. Inicial li lliuren les cartes amb els seus desitjos.

Als voltants de la Festa d’Hivern de Sant Vicenç dels Horts, el 22 de gener, ens venen a visitar les gegants del poble, la Coloma i el Vicenç, els encanta la nostra escola i s’hi estan uns dies amb molt de gust.

També es fa servir com a lloc d’exposicions dels treballs de Sant Jordi, dels treballs elaborats en la Setmana cultural, de les mones de Pasqua… Ja veieu un espai molt sol·licitat.

Please specify a Flickr ID for this gallery

El pati de l’escola està dividit en diferents àmbits, cadascun destinat a un cicle diferent. És un espai gran, amb una vista increible del Baix Llobregat, si el dia és asolellat podem veure fins el mar.
Una part important del pati l’ocupa la pista poliesportiva per la pràctica de diferents esports. També es fa servir per a celebracions d’activitats lúdiques i culturals: ball de carnaval, lliurament de premis de Sant Jordi …

Una altra part destacada és el pati d’Educació Infantil amb mobiliari infantil de jocs.

Please specify a Flickr ID for this gallery

Aprofitant l’entorn natural que tenim a l’escola hem iniciat les tasques d’arrenjament d’un espai (30 m2) per destinar-lo a plantar diferents hortalisses i treballar d’una forma pràctica aspectes curriculars de l’àrea de Coneixement del medi, Llengua catalana,Matemàtiques. Un grup de pares del centre estan col·laborant molt activament en les feines d’arrenjament de l’espai destinat a l’hort.
La nostra escola té com a tret distintiu l’estar envoltada d’un bosquet de flora i fauna autòctona del Mediterrani. Un projecte de futur és aprofitar aquest entorn natural per a crear-hi un espai d’observació i estudi de l’ecosistema mediterrani.